Merlot


Termesztési értéke: kései érésű, közepesen-bőven termő, termésátlaga 10-13 t/ha, erős növekedésű, államilag elismert merlot (1973) vörös borsző1őfajta. Talaj és fekvés iránt igényes, fagyérzékeny, a szárazságot közepesen tűri, zöldmunka igényes, kevésbé rothad, agrobaktériumra kifejezetten fogékony, kedvezőtlen évjáratban rosszul termékenyül. Bora kellemes illatú, rendkívül finom zamatú, tüzes, telt, harmonikus, kellemesen fanyar minőségi vörösbor.

A fürt: ágas, laza, középnagy, átlagtömege 120 g; a bogyó gömbölyű, kicsi, átlagtömege 1,7 g, kék, pontozott, feltünően hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze közömbös; héja középvastag, szívós.

Kapcsolatok

Időkép

Időjárás

Felhőkép