Cabernet Sauvignon


Termesztési értéke: késői érésű, erős növekedésű, közepesen termő, termésátlaga 8-10 t/ha, államilag elismert  caber (1956) vörös borszőlőfajta, kl6njai az alapfajtánál lényegesen többet teremnek, lekinyérése kedvezőtlen. Fekve~ talaj és tápanyag igénye közepes, fagytűrő, szárazságra, terhelésre és rothadásra nem érzékeny, zöldmunka igénye nagy. Bora illatos, finom ízű, jellegzetes zamatú, testes minőségi vörösbor.

A fürt: ágas vagy vállas, közepesen tömött, kicsi, átlagtömege 90 g; a bogyó gömbölyű, kék, kicsi, átlagtömege 1,3 g, pontozott, feltűnően hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze fanyar (farkasalma íz); héja vastag, szivós.

Kapcsolatok

Időkép

Időjárás

Felhőkép