A Balatonfüred-Csopak Borvidék legkeletibb településén Balatonvilágoson, a Balaton kapujában található vállalkozásunk. A víz közelsége és a többi különleges természeti adottság eredményezi, hogy ilyen kiváló borok születhetnek az ország ezen részén. Talajának összetételére már hatást gyakorol a löszös Mezőföld közelsége, amely meredek löszfalban ér véget, innen rendkívüli kilátás nyílik a tóra és az azt övező észak-keleti partrészre. Éghajlata sajátos: a Balatonra jellemző mezoklimatikus hatások mellett a keleti partrészre több napsütés és kevesebb napsütés jellemző.

Többek között az előbb felsorolt áll össze boraink jellegzetes, karakteres, harmónikus illat- és ízvilága.

Családunk már több mint egy évtizede foglalkozik a helyi szőlők művelésével, saját szőlőterületünk eléri a 12 ha-t, amelyen a következők a zászlós borszőlő fajták: Szürkebarát, Olaszrizling, Zenit, Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Cabernet Sauvignon.

Balatonvilágosi RizlingszilvániA Rajnai rizling és a Chasellas fajták keresztezésével létrejövő zöldessárga színű, illatos karakterű , a Balaton vidékén rizlingszilvani-page-001különösen zamatgazdaggá érő fehérbor. Alacsony cukortartalma és könnyed gyümölcsössége miatt kiváló választás egy nyár esti beszélgetés mellé.

Balatonvilágosi RozéMinőségi száraz rozé bor. Borvidékünkre és a benne házasított fajtákra jellemző világos lazac színével, friss gyümölcsös aligai roze-page-001 málnás, epres ízével és illatával a nyári melegben kellemes szomjoltó tisztán vagy fröccsként fogyasztva a társaság minden tagjának.

Balatonvilágosi Szürkebarát
Minőségi száraz fehérbor. Színe szalmasárgára emlékeztet. Illata friss, intenzív. Íze fajtajelleges, gyümölcsös, aligai szurkebarat-page-001 zamatokban gazdag, finom savkarakterű. Ajánljuk könnyebb előételekhez, világosabb húsokhoz.

Balatonvilágosi Merlot-Kékfrankos
Minőségi száraz vörösbor. Színe rubinvörös, fajtajelleges, csersavakban gazdag, kerek savakkal rendelkező nedű. aligai kekframkos-page-0011 Íz karakterében a málna jelenik meg jellegzetes gyümölcsjegyként. Ajánljuk vörös húsokhoz, különösen mártásként, aszalt gyümölcsökkel tálaltakhoz, még inkább vadhúsokhoz, pörköltekhez.

Balatonvilágosi OlaszrizlingBorvidékünk jellegzetes zászlós fajtája. Minőségi száraz fehérbor. Szalmasárga színű, lágy, friss illatú, ízében és  aligai olaszrizling-page-001illatában egyaránt megjelennek a jellegzetes rezeda és keserűmandula jegyek. Savai rendkívül intenzívek. Fehér húsokhoz, magyaros ételekhez, édesvízi halakhoz kiváló választás.

Kapcsolatok

Időkép

Időjárás

Felhőkép